Forthem: mentorat în cercetare

  • December 21, 2023

Alianța FORTHEM lansează un program de mentorat pentru cercetătorii aflați în diferite etape ale carierei. Programul încurajează cercetarea interdisciplinară și facilitează colaborarea dintre mentori și tinerii cercetători prin intermediul unor întâlniri online și mobilități academice.

În cadrul programului, cercetătorii vor interacționa unii cu alții, în grupuri sau individual, făcând schimb de experiență și dobândind noi competențe. Mentorii nu trebuie să pregătească materiale pentru activități, ci doar să coordoneze întâlnirile, facilitând împărtășirea experiențelor în cadrul grupului, oferind îndrumare în dezvoltarea carierei academice și inițiind discuții interdisciplinare.

Programul se adresează cercetătorilor cu experiențăpostdoctoranzilordoctoranzilor și masteranzilor din cele nouă universități FORTHEM, care doresc să devină mentori sau discipoli.

Cei care doresc să se înscrie în program o pot face accesând https://forschung.uni-mainz.de/forthem-mentoring-in-research-boost-your-career/.

Data limită de înscriere în acest program este 31 decembrie 2023.

În selectarea mentorilor se va ține cont de scrisoarea de motivație, CV și experiențele anterioare ca mentor. După selecție, mentorii vor fi informați cu privire la program și metodologie.