A 7-a Conferinta a Scolii Doctorale (CSD2024) a TUIASI, 15-17 mai 2024

  • March 29, 2024
Vă invităm să participați la cea de-a 7a Conferinta Internationala a Scolii Doctorale a Universitatii Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iasi (TUIASI), CSD2024 (https://conferinta-csd.tuiasi.ro/). Conferinta este programata in perioada 15-17 mai 2024, in regim hibrid, context in care nu se va percepe taxa de participare.
La cea de-a saptea sa editie, Conferinta Internationala a Scolii Doctorale care se desfasoara sub deviza: “Excelenta in studiile doctorale prin inovare, convergenta si interdisciplinaritate” isi propune sa ofere doctoranzilor din Scolile Doctorale din Universitatile Tehnice – si nu numai, atat din Romania cat si din strainatate, un cadru favorabil pentru comunicarea rezultatelor cercetarilor, rafinarea abordarilor teoretice si metodologice, schimbul de idei si initierea de noi colaborari, incurajand dezvoltarea continua a cercetarii interdisciplinare.
Conferinta va reuni prezentari orale, in limba engleza, care trateaza probleme relevante asociate domeniilor de doctorat din universitatea noastra: Chimie; Calculatoare si tehnologia informatiei; Constructii civile si instalatii; Inginerie chimica; Inginerie electrica; Inginerie electronica,telecomunicatii si tehnologii informationale; Inginerie energetica; Inginerie industriala; Ingineria materialelor; Inginerie mecanica; Ingineria mediului; Ingineria sistemelor; Inginerie si management, grupate in 5 sectiuni (https://conferinta-csd.tuiasi.ro/organizers-sections/):
Sectiunea 1. Cercetari interdisciplinare (se va desfasura on-site si va include lucrari din toate domeniile de doctorat ale TUIASI)
Sectiunea 2. Calculatoare si tehnologia informatiei; Ingineria sistemelor, Inginerie electrica; Inginerie energetica; Inginerie electronica, telecomunicatii si tehnologii informationale (se va desfasura on-line)
Sectiunea 3. Chimie; Inginerie chimica; Ingineria mediului (se va desfasura on-line)
Secțiunea 4. Construcții civile și instalații (se va desfasura on-line)
Secțiunea 5. Inginerie mecanica; Inginerie industriala; Ingineria materialelor; Inginerie si management (se va desfasura on-line)
Programul conferintei va include, de asemenea, o serie de conferinte plenare sustinute de profesori, specialisti de prestigiu din universitati din tara si strainatate cu care TUIASI are colaborari stranse.
Studentii-doctoranzi sunt invitati sa transmita rezumatele lucrarilor pe care doresc sa le prezinte in cadrul CSD2024, redactate conform modelului de pe pagina web a conferintei (https://conferinta-csd.tuiasi.ro/registration-and-fees/).
Rezumatele vor fi transmise pe adresa email a responsabilului de sectiune a conferintei (https://conferinta-csd.tuiasi.ro/registration-and-fees/) pana la data de 25 aprilie 2024.
Pentru detalii, va invitam sa vizitati pagina web a conferintei (https://conferinta-csd.tuiasi.ro/), unde veti gasi Invitatia la conferinta CSD2024 (https://conferinta-csd.tuiasi.ro/wp-content/uploads/2023/11/Invitatie_CSD2024.pdf) si Call for papers (https://conferinta-csd.tuiasi.ro/wp-content/uploads/2023/11/call_for_papers_csd2024.pdf) .
Lucrarile in extenso, trimise pe adresa responsabililor de secțiune pana la termenul solicitat in Call for papers (30 iunie 2024) si acceptate de editorii sectiunilor Buletinului Institutului Politehnic din Iasi (BIPI) vor fi publicate in secțiunile de specialitate ale BIPI în funcție de programul editorial al acestora.
Call for papers    Invitație    Invitation